EnglishDansk


StatCount - Traffic counter

DanmarksGuiden

Abonnèr

feed-image Bare Danmark
Forside FAQ
FAQ
Hvem bliver naturister? Udskriv Email

Nøgen naturligvis! - en bog om naturisme i Danmark Naturister er som folk er flest. Stine Josefine Frederiksen tegner i bogen "Nøgen naturligvis!" et billede af den typiske naturist som en kristen heteroseksuel mand midt i fyrrerne. Han er tidligere spejder med en god sangstemme og noget af en vandhund. Men hun præciserer samtidig at hun har mødt alle mulige slags mennesker på strande og naturistcampingpladser i Danmark.

Alle kan blive naturister - man skal bare tage tøjet af! Naturister er unge og gamle, mænd og kvinder, faglæte og ufaglærte, skolelærere og programmører, akademikere og arbejdsløse, arbejdsmænd og direktører... Der er børnefamilier, studerende og pensionister - men der er ikke så mange teenagere, et faktum som ikke mindst DUN - ungdomsafdelingen af Danske Naturister - forsøger at rette op på.

 

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 23:07
 
Hvad er det med det håndklæde? Udskriv Email

Naturister medbringer altid et håndklæde til at sidde eller ligge på...Ja, det er jo rigtigt at der er noget med håndklæder...

Ifølge Douglas Adam's "Den komplette guide til universet" med originaltitlen "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" er det mest nyttige genstand når man blaffer rundt i universet et håndklæde.

For naturister er den vigtigste "påklædning" når man er f.eks. på en campingplads eller et resort i udlandet også et håndklæde. Håndklædet bruges af hygieiniske årsager til at sidde på, det kan i en snæver vending bruges til at skjule en erektion, og i nødstilfælde kan det også bruges til at tørre sig i efter et bad.

Så ja, naturister har ofte et enkelt klædningsstykke med sig når de "løber nøgne rundt" - det kan være et almindeligt frotte håndklæde, men det kan også være en sarong, pareo eller lignende.

At det kan gå grueligt galt når naturister glemmer håndklædet kan læses i en artikel i Ekstra Bladet: "Testikler klemt fast i dæksstol" .

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 23:06
 
Skal jeg melde mig ind i en naturistforening? Udskriv Email

Life is short - Play naked!At være naturist er først og fremmest en livsstil, og ikke et spørgsmål om at være medlem af en bestemt forening. Du kan sagtens bade nøgen fra en dansk strand, eller trisse rundt og lave mad og støvsuge i det bare ingenting derhjemme uden at kunne fremvise et medlemskort.

Men vælger du at melde dig ind i en naturistforening, kan det da indebære mange fordele. Dels får du lejlighed til at møde ligesindede under trygge og venlige former, dels kan du opnå kontante fordele i form af rabatter til forskellige arrangementer og campingpladser.

Dit medlemsskab er ikke uden betydning for den eller de naturistforeninger du vælger at melde dig ind i. Dels vil dit kontingent være med til at øge foreningens muligheder for at arbejde for naturismen, dels kan et øget medlemstal være med til at styrke foreningens vægt når man f.eks. henvender sig til presse eller myndigheder.

Så svaret på spørgsmålet er, at selv om det ikke umiddelbart er nødvendigt, så bør du melde dig en naturistforening for at styrke naturismen, og forbedre mulighederne for at dyrke et liv hvor man ikke altid skal have tøj på.

Senest opdateret torsdag den 06. december 2012 22:43
Læs mere…
 
Har jeg brug for et "INF-kort"? Udskriv Email

INF medlemskortFørst skal det lige slåes fast at et "INF-kort" er et kort som beviser medlemsskab af en organisation som er tilknyttet INF - International Naturist Federation . I Danmark udstedes INF-kortet til medlemmer af Dansk Naturist Union (DNU) og siden sommeren 2012 også til medlemmer af Danske Naturister.

Om du har brug for kortet, kommer jo an på hvordan du vil leve naturistlivet. Der er fri adgang til alle de danske badestrande - hvad enten du er medlem af det ene eller det andet eller du bare er dig selv. Du har også som almindelig campist adgang til alle de danske naturistcampingpladser uden kortet, er du enlig mand kan du have brug for kortet for at komme ind på enkelte af de mindre campingpladser.

Rejser du til udlandet ser det lidt anderledes ud. Hvis I rejser som familie, kan I komme ind de fleste steder uden kortet, men hvis du rejser som enlig mand, kan døren være lukket mange steder i f.eks. Tyskland, Holland og Frankrig. Men der er stadig masser af steder i udlandet hvor selv enlige mænd bliver budt velkommen, også uden INF-kortet. Hvis du eller I rejser uden INF-kort kan det være en god ide på forhånd at checke med hver enkelt campingplads før rejsen.

Rejser du med f.eks. Rassol Rejser, kan du allerede i kataloget se om dit feriemål kræver INF-kort.

Senest opdateret torsdag den 06. december 2012 22:30
 
Hvorfor er der flere landsdækkende naturistforeninger? Udskriv Email

Der er i Danmark to landsdækkende naturistforeninger, som begge er organiseret med en række lokalafdelinger, og begge har også en ungdomsafdeling. Hvorfor er det sådan?

Det lader sig nok ikke besvare helt klart. Med den mængde (organiserede) naturister, der er i Danmark, er der næppe nogen tvivl om at naturismen ville stå stærkere hvis foreningerne samarbejdede, men sådan er det ikke i øjeblikket. Til gengæld kan man sige at de to landsdækkende organisationer supplerer hinanden ganske godt.

Dansk Naturist Unions logoDansk Naturist Union (DNU) har traditionelt repræsenteret naturismen i Danmark. Det er derfor også DNU der repræsenterer Danmark i International Naturist Federation (INF). DNU er organiseret med seks lokalafdelinger, hvoraf de fem driver campingpladser. Bl.a. derfor er foreningens aktiviteter nært forbundet med det der foegår på campingpladserne. Selv om DNU's formål bl.a. er at "at virke for accept og udbredelse af naturismens idé" ville det nok være synd at hævde at DNU som landsorganisation har markeret sig tydeligt i medierne i de sidste mange år, men flere af de tilknyttede foreninger med campingpladser er flittige til at skaffe sig omtale i lokalpresse og -tv.

Danske Naturisters logoDanske Naturister (DN) har ikke så mange år på bagen. Foreningen er startet i år 2000 som Danske Unge Naturister (DUN). I 2003 ændrede foreningen navn til Danske Naturister mens DUN blev navnet på en aktivgruppe for unge under DN. DN har en række lokalafdelinger, som bl.a. arrangerer naturistsvømning i lokale svømmehaller i vinterhalvåret. DN er ikke direkte involveret i drift af campingpladser, men har dog et samarbejde med tre af landets største naturistcampingpladser, som har valgt at forlade samarbejdet i DNU. DN arbejder aktivt med at gøre naturisme mere kendt og accepteret i den brede offentlighed, og har bl.a. stået bag udgivelsen af bogen "Nøgen Naturligvis!" samt været med til at sparke landets eneste naturist-rejsebureau, Rassol Rejser i gang. DN arbejder for udbredelsen af nøgenbadning i Danmark bl.a. ved at stå bag internetservicen strandguide.dk. Desuden driver DN en hjemmeside som bl.a. omfatter nogen åbne og meget benyttede diskussionsfora samt en medlemsside med en rækkede fora hvortil kun medlemmerne har adgang.

Senest opdateret torsdag den 06. december 2012 22:38
Læs mere…
 
Min bedre halvdel har ikke lyst - hvad gør jeg? Udskriv Email

Image Det er meget almindeligt af det først er manden i et parforhold, der får øjnene op for naturisme. Meget ofte er den kvindelige part temmelig forbeholden eller modvillig. Men fortvivl ikke - erfaringen har vist at selv om det i starten er manden der er mest opsat på at prøve naturisme, er det ofte kvinderne der på sigt bliver de mest overbeviste naturister.

Noget af det første du skal sikre dig, er at du rent faktisk har spurgt din bedre halvdel. Faktisk er der mange mænd der blot tror at deres partner ikke er interesseret, og rent faktisk ikke har fået taget sig sammen og foreslået deres partner at prøve naturisme.

Men hvis du har på det rene at din partner ikke deler din øjebliklige interesse for naturismen, er du i en situation som mange har prøvet før dig.

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 22:54
Læs mere…
 
Hvad er naturisme? Udskriv Email
ImageDer er mange forskellige definitioner på naturisme. Den officielle definition fra INF lyder således:

"Naturisme er en livsstil, hvor mennesker uden kønnenes adskillelse færdes uden tøj, når vejr og omgivelser gør det naturligt med henblik på øget selvrespekt, respekt for andre og for miljøet."

International Naturist Federation

Et andet bud på en definition kan findes på det franske turistkontors internationale hjemmesider, der indeholder et stort afsnit om naturisme og den franske (na)turistindustri:

"Respekt for sig selv og andre - naturisme lovpriser respekt for hver enkelt, for den enkeltes forskeligheder og særegenheder. Nøgenhed i fællesskab fremmer accepten af den menneskelig krop med dens kvaliteter men også dens fejl. Tilbage til det oprindelige ? langt fra hverdagens stress, kroppen bliver fri, sjælen åbner sig og kommer i harmoni med naturen. Helt naturligt er alle med til at bidrage til freden, roen og renligheden i sine omgivelser. En stemning af fællesskab ? Familien og vennerne er i centrum på naturistferier."

Maison de la France

I Liz & James Eggers "The Complete Guide to Nudism and Naturism" findes findes en meget grundigt argumenteret definition:

"Naturisme er en glæde ved at være så nøgen som muligt, nårsomhelst det er passende, alene eller sammen med andre, blot for fornøjelsens skyld."

Liz & James Egger i "The Complete Guide to Nudism and Naturism"

Online encyklopædien Wikipedia har også en udmærket beskrivelse af naturisme .

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 22:54
Læs mere…
 
Er nøgenbadere naturister? Udskriv Email

Det er faktisk et ganske interessant spørgsmål, og det bliver ikke mindre interessant hvis man vælger at opdele nøgenbaderne i flere kategorier:

Varmer badetøj mere når der er is i vandet?Vinterbaderne, som bader i søer og hav året rundt, og som er allermest lykkelige hvis der skal slås hul på isen før de kan komme til vandet. I mange vinterbadeklubber er der årelang tradition for at badningen foregår uden badetøj, og som regel ikke kønsopdelt. Vinterbaderne lever altså med den "sociale nøgenhed" op til de grundlæggende definitioner på naturisme. Spørgsmålet er altså nok mest om vinterbaderne betragter sig selv som naturister.

Er man naturist når man foretrækker at bade nøgen?Morgenbaderne, mennesker som er så heldige at bo så tæt på vandet så de kan tage sig en hurtig dukkert hver morgen før dagens dont, og også sejlerfolket, som hvis der er en strand nær den havn hvor man har overnattet lige skal mærke om vandet bli'r godt at sejle på i dag. Også blandt morgenbadere er der udbredt tradition for at badningen kan foregå in puris naturalibus, men her er badningen ofte mere individuel.

De "almindelige" nøgenbadere - dem som bader og solbader nøgen ved strandene om sommeren. Her er der mange som nok egentlig ikke opfatter sig som naturister, og som ikke er organiserede i en naturistforening. Men efter starten af Danske Naturister har et voksende antal nøgenbadere valgt at melde sig under fanerne som fuldblods naturister.

Men uanset om de forskellige kategorier af nøgenbadere kalder sig og føler sig som, så deler de i hvert fald glæden ved at føle vandet overalt på kroppen og slippe for det klamme badetøj med naturisterne.

Nyd livet nøgen!

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 22:53
 
Handler det ikke bare om sex? Udskriv Email

ImageDet kan måske være svært at tro, når man er vant til kun at være nøgen når man dyrker sex. Men se på børn - for dem er nøgenhed noget helt naturligt, indtil de lærer noget andet af de voksne.

Den naturligt nøgne krop er ikke særligt sexet. Der er jo intet skjult, og intet  overladt til fantasien 

Her et citat fra hjemmesiden "Solsiden" :

 

Mange tror, på grund af uvidenhed, at der på naturistpladserne dyrkes vild sex i fuld offentlighed, men der er faktisk ingen steder, at moralen er højere end på naturistpladserne. Her færdes man sammen med en utrolig stor respekt for hinanden. Naturister kan adskille nøgenheden fra sex. De dyrker naturismen for frihedens skyld. Naturister dyrker da også sex, men hver ting til sin tid. Vi er jo bare almindelige mennesker, med et lidt mere naturligt forhold til os selv og hinanden, end mange andre, og så nyder vi friheden ved ikke at have strammende vådt badetøj på.

 

 

Senest opdateret fredag den 19. juni 2009 22:51
 
<< Første < Forrige 1 2 3 Næste > Sidste >>

Side 1 af 3